Top Menu

Ερωτήσεις για συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου / 13-7-2020


Λεχαινά 13/7/2020
           ΠΡΟΣ: Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
                        Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης

Κυρία πρόεδρε, με την παρούσα σας ενημερώνουμε για τις ερωτήσεις- προτάσεις  που καταθέτουμε, στο πλαίσιο της συνεδρίασης, της 13ης Ιουλίου  2020, του Δημοτικού Συμβουλίου.
1.    Στους Δήμους της χώρας μας υπάρχει διαδικτυακή αναμετάδοση (WebTV) των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να υπάρχει πληρέστερη και αναλυτικότερη ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων συμπολιτών μας για τα θέματα που συζητούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο καθώς επίσης και για τις αποφάσεις που λαμβάνονται. Ιδιαίτερα δε, αυτή την περίοδο όπου, λόγω πανδημίας, οι συνεδριάσεις γίνονται κεκλεισμένων των θυρών.  
Από την αρχή της θητείας της Δημοτικής αρχής, ως παράταξη, θέσαμε το θέμα, με ερώτησή μας, χωρίς ωστόσο να δοθεί σαφή απάντηση .

Ερωτάται η Δημοτική Αρχή,
-    Τι ενέργειες έχει κάνει μέχρι σήμερα για την διαδικτυακή αναμετάδοση των συνεδριάσεων;

2.    Σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση ΦΕΚ Β 2147/26-9-11, κάθε Δήμος διαθέτει επίσημο διαδικτυακό τόπο, μέσω του οποίου παρέχονται πληροφορίες και υπηρεσίες στον πολίτη και τις επιχειρήσεις. Για το σκοπό αυτό: α) συντάσσεται ενημερωτικό περιεχόμενο, που προάγει τη διαφάνεια της διοικητικής δράσης και ενημερώνει τον πολίτη για το έργο, τις δραστηριότητες και πρωτοβουλίες του Δήμου, τις κοινωνικές παροχές, τις παρεχόμενες υπηρεσίες κ.λ.π.  Επιπλέον και μεταξύ άλλων, ο Δήμος είναι υπεύθυνος για την ακρίβεια, την ορθότητα, την καταλληλότητα, την πληρότητα, την αυθεντικότητα και την επικαιροποίηση των πληροφοριακών δεδομένων που δημοσιεύονται μέσω του διαδικτυακού του τόπου. Επίσης , ο Δήμος θα πρέπει άμεσα να επικαιροποιεί τόσο τα αναρτώμενα ενημερωτικά κείμενα, όσο και τα νομικά κείμενα τεκμηρίωσης, κάθε φορά που συντελούνται αλλαγές, ώστε αυτά να αποτελούν όχι μόνο αξιόπιστο εργαλείο ενημέρωσης του πολίτη αλλά και εσωτερικό εργαλείο υποστήριξης της λειτουργίας του Δήμου.
Από την αρχή της θητείας της Δημοτικής αρχής, ως παράταξη, θέσαμε το θέμα με ερώτησή μας, για την λειτουργία του ιστότοπου.

Ερωτάται η Δημοτική Αρχή,
-    Θα προβεί στην υλοποίηση της υποχρέωσης για πλήρη και διαρκή  ενημέρωση της ιστοσελίδας του Δήμου;

3.     Ο θεσμός των εκδηλώσεων πολιτιστικού και άλλου χαρακτήρα, συμβάλλει στην γενικότερη ανάταση της κοινωνίας. Αποτελεί όμως και μια ευκαιρία για την ανάδειξη και στήριξη ομάδων και ατόμων από τους συμπολίτες μας και ιδιαίτερα της νέας γενιάς.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, αναρτήθηκε το πρόγραμμα του 9ου Φεστιβάλ Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης.

Ερωτάται η Δημοτική Αρχή,
-    Στις δράσεις του φεστιβάλ εμπεριέχονται δρώμενα και στους τέσσερις πρώην δήμους που αποτελούν τον δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης;
-    Το φεστιβάλ αποτελεί μέρος μιας στρατηγικής ανάδειξης της πολιτισμικής παρακαταθήκης του τόπου μας και εάν ναι, ποιο είναι το περιεχόμενο αυτού του σχεδιασμού;
-    Έχουν συμμετοχή ομάδες συμπολιτών, άτομα και κυρίως η νέα γενιά του τόπου μας στο πλαίσιο της ανάγκης για στήριξη και ενθάρρυνση της κοινωνίας μας;
-    Γιατί δεν ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο, ως θέμα, έτσι ώστε να τοποθετηθούν και οι παρατάξεις, συμβάλλοντας ουσιαστικά στον δημόσιο διάλογο για την επιτυχία του φεστιβάλ και την εξωστρέφεια των δράσεων του Δήμου μας;
4.    Είναι γνωστό σε όλους το μεγάλο ζήτημα της ανεξέλεγκτης ρίψης απορριμμάτων, κάθε είδους, από ασυνείδητους. Τους τελευταίους μήνες αυτό το φαινόμενο έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις. Αρκεί ένα οδοιπορικό, εκτός αστικών συγκροτημάτων, για να βεβαιώσουμε το πρόβλημα. Αποστραγγιστικά δίκτυα, χέρσα χωράφια, μέχρι αγροτικοί δρόμοι που εμποδίζεται ακόμα και η προσπέλασή τους, αποτελούν χώρους ανεξέλεγκτης ρίψης κάθε είδους απορριμμάτων με τραγικές συνέπειες για το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας.

Ερωτάται η Δημοτική αρχή,
-    Τι ενέργειες έχει κάνει μέχρι σήμερα για την διαχείριση αλλά και  αποτροπή αυτών των πρακτικών;
-    Τι έχει σχεδιάσει για πιθανή οργανωμένη  διαχείριση βιοδιασπώμενων υπολειμμάτων;          

Για την Δημοτική Παράταξη «Απόφαση Δημιουργίας»

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Παναγιωτόπουλος Γιώργος
Βαφιά Ρένα
Καπώνης Τάσος


Copyright © 2023 | Γιώργος Παναγιωτόπουλος

Πολιτική Απορρήτου