Top Menu

Προτάσεις σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου / 26-2-2020


                         Λεχαινά 26/2/2020
           ΠΡΟΣ: Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
                        Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης

Κυρία πρόεδρε, με την παρούσα σας ενημερώνουμε για τις ερωτήσεις- προτάσεις  που καταθέτουμε, στο πλαίσιο της συνεδρίασης, της 26ης Φεβρουαρίου  2020, του Δημοτικού Συμβουλίου.

Είναι γνωστό ότι στον Δήμο μας έχουν συσταθεί και δραστηριοποιούνται αρκετοί πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι - σωματεία με ιδιαίτερο και σημαντικό έργο προς την κοινωνία.  Συμπολίτες μας, με κατάθεση ψυχής και με πενιχρά μέσα, σχεδιάζουν και υλοποιούν δράσεις σε όλο το εύρος του Δήμου. Η μέχρι σήμερα επιχορήγησή τους ήταν αποσπασματική και στερούσε από όλους ή σχεδόν όλους,  τους αναγκαίους πόρους  για προγραμματισμό και υλοποίηση των δράσεων. Ο νομοθέτης με το άρθρο 202 του ν. 3463/06 όπως τροποποιήθηκε με τις διατάξεις του άρθρου 38 του ν. 4257/2014, δίνει την δυνατότητα στους δήμους να επιχορηγούν αντίστοιχα συλλόγους – σωματεία με τις προϋποθέσεις και περιορισμούς που αναφέρει.

Επιπλέον είναι γνωστό σε όλους το θεσμικό πλαίσιο που οριοθετεί τους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους – σωματεία για τους οποίους γίνεται λόγος.

Για την καλύτερη διαχείριση των αιτημάτων, για την αναλογική επιχορήγηση κατά δημοτική ενότητα και δράση, για διαφάνεια – τήρηση νομοθεσίας και καλύτερο συντονισμό από πλευράς Δήμου, για διάγνωση των πραγματικών αναγκών και για την ευχέρεια τεχνικής και άλλης υποστήριξης των σωματείων – συλλόγων που αναφέρουμε,

Σας  προτείνουμε:

Α.  Δημιουργία Μητρώου πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων – σωματείων Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης.
Β.  Σύσταση διαπαραταξιακής  επιτροπής που θα εξετάζει τα αιτήματα και θα εγκρίνει την υλοποίησή τους ή θα εισηγείται στο δημοτικό συμβούλιο για έγκριση,  κατόπιν του ελέγχου των νομιμοποιητικών στοιχείων από αρμόδιο υπηρεσιακό τμήμα του δήμου.

Για την Δημοτική Παράταξη «Απόφαση Δημιουργίας»

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Παναγιωτόπουλος Γιώργος
Βαφιά Ρένα
Καπώνης Τάσος

Copyright © 2023 | Γιώργος Παναγιωτόπουλος

Πολιτική Απορρήτου